3 min read
Hvad-er-seo

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization, som betyder søgemaskineoptimering på dansk. Kort fortalt går SEO ud på at optimere en hjemmeside ud fra de faktorer som har indflydelse på hvor højt ens indhold bliver placeret i søgemaskinens søgeresultaterne ved organisk søgning (ikke betalt søgeresultater). (Mogensen, Ukendt)  Grunden til, at det er vigtigt at være placeret højt i søgeresultaterne er fordi at undersøgelser viser 72% af dem som søger på Google klikker på resultaterne på side 1. (Skjoldby & co, ukendt) Da Google er langt den største søgemaskine Worldwide, er det vigtigt at forstå hvordan sådan en søgemaskine fungere.

Sådan fungerer en søgemaskine.

Crawlere:

  1. Crawlere indsamler data fra et website. Disse crawlere kan sammenlignes med små robotter der indsamler en masse information omkring sitet. Det er derfor vigtigt at man hjælper googles crawlere med at forstå indholdet af sitet, da Google crawlere kun forstår tekst(indtil videre). Dette kan bl.a. gøres ved hjælp af sematiske tags, navngivning af billeder osv. 

Indexering:

  1. Dataene gemmes i en kæmpestor database som kan sammenlignes med et bibliotek. Dette index eller bibliotek om man vil, er det du søger i når du søge i, når du søger på noget via  Googles søgemaskine.

Algoritme:

  1. Hvad der dukker op i den organiske søgning på Google, afhænger af Googles algoritme. Dette kan sammenlignes med et sæt fastlagte faktorer som Google har fastlagt som spiller ind på hvad der bliver vist ud fra en bestemt organisk søgning. Den præcise opskrift på Googles algoritme kendes ikke. Dog er nøgleordene relevans, brugervenlighed og kvalitets stempel fra andre omkring at ens indhold er godt.

De 3 overordnet typer af SEO:

Teknisk

  • Optimering af kodning der hjælper Googles crawlere med at forstå indholdet af sitet.
  • Optimering af brugervenligheden ved hjælp af kodning. (Sullvan, 2016)

Content

  • Optimering af indholdet, der gør at brugeren finder indholdet relevant for dem. (Sullvan, 2016) Dette kan bl.a. gøres ved hjælp af såkaldt Content Marketing – ved du ikke hvad det er, har jeg skrevet et indlæg omkring Content Marketing der kort forklare hvad det er, og hvad tanken bagved er.

Autoritet:

  • Relevante links både ind og ud fra den specifikke side, samt kvalitetsscoren af disse.
  • Søgemaskinerne ser indgående links som anbefalinger af din side og bruger disse anbefalinger, når Google skal udregne placeringer på en søgning“. (Mogensen, Ukendt)

En anbefaling fra mig til dig

Skulle du have fået blod på tanden til at læse mere omkring hvad SEO er, vil jeg anbefale dig at læse den gratis ebog ‘SEO træet’ af SEO eksperten Nikolaj Mogensen.  E-bogen er super godt skrevet, og forklare alt omkring SEO på en måde hvor alle kan være med.

Bogen var en hjælpene hånd da jeg skulle lave en SEO-analyse for Rimmerhus dyrepension. Du kan se min SEO-analyse for Rimmerhus Dyrepension her.

På udgik efter en ny praktikant?

På udkig efter en ny medarbejder?

Marie Brøndum Hansen

Marie Brøndum Hansen

Multimediedesigner på udkig efter en digital arbejdsplads.
Mangler du en ambitiøs blæksprutte drevet af sin passion?