9 min read

GRUNDFOS INSTALLERS TOOL

Et værktøj til VVS-installatørens hverdag

Via kunstig intelligens, algoritmer, how to videoer og (meget mere…) hjælper appen installatøren med at kunne gøre sit arbejde hurtigere og skabe en bedre kundeoplevelse – som skaber loyalitet og øget salg hos Grundfos. 

ProblemstillingEN

Grundfos ønskede øget brand loyalitet blandt VVS-installatørerne, ved at integrere deres læringsplatform Grundfos  Academy og loyalitets program Win and Earn  i en ny digital løsning og spurgte os:

"Hvordan får vi skabt loyalitet hos installatørerne og motivere dem til at lære mere om vores produkter - samtidig med at de giver en bedre service overfor deres kunder? "
"Hvordan får vi skabt loyalitet hos installatørerne og motivere dem til at lære mere om vores produkter - samtidig med at de giver en bedre service overfor deres kunder? "

Og vi undersøgte

Persona

"Konvertering fra en pumpe til en anden kræver viden om pumpen og tager tid. Jeg fravælger derfor Grundfos nogen gange, fordi det skal gå stærkt.”

Peter Vanke

User Research:

Vi undersøgte bl.a.
Hvad afholder installatører fra at bruge Grundfos produkter i deres hverdag?

Vores research viste at installatørerne fortrækker af få viden i det øjeblik hvor de skal bruge den

“Jeg installerede 500 vandhaner og fik en gratis Ipad – det var super fedt”  

Via vores interview med John kan vi høre, at man som installatør er mere villig til at benytte sig af et bestemt produkt i hverdagen, hvis de bliver belønnet i form af gaver, for at udvise loyalitet.

Hvordan sikre jeg, at mit arbejde bliver gjort ordentlig, og at kunden får en god oplevelse, så de ringer igen?”

Installatørerne har en kæmpe interesse i at gøre deres arbejde ordentligt og levere en god kundeoplevelse så de sikre sig, at kunderne ringer igen. Dette kræver, at de udfører deres arbejde ordentligt, samt at de gør dét ekstra, som kunden måske ikke umiddelbart havde forventet, og det er netop det, der får kunderne til at ringe til installatøren igen. John fortalte os at han ofte laver udregninger der viser hvor meget kunden sparer ved at skifte til Grundfos, og at kunderne virkelig godt kan lide det.

Semitstruktureret interview med installatør

Udleveret persona fra Grundfos

Hjalp os med at besvare spørgsmålene

Vi spurgte derefter os selv:

Hvordan kan man via teknologi gøre det nemt at skifte imellem forskellige typer pumper?

og jeg fandt teknologien: Reel time object detection

Scan pumpe

Kunstig intelligens kan fortælle hvilken Grundfos pumpe der kan udskiftes til

Scan pumpen med app’en og den kunstige intelligens fortæller dig hvilken type Grundfos pumpe du kan udskifte den med. 

 Installatøren sparer tid, fordi han ikke skal benytte en konverteringstabel ved pumpeudskiftning på tværs af alle typer pumpemodeller

Ved at scanne den ødelagte pumpe med app’en kan installatøren få svar på hvilken type Grundfos pumpe den kan udskiftes med. Dette sker ved hjælp af  kunstig intelligens (reel time object detection), som ved hjælp af  kameraet i telefonen kan registrere pumpens former og dermed genkende den nuværende model, uanset om pumpen er fra Grundfos eller en anden producent. Dette kan ske fordi man har trænet den kunstige intelligens til at kunne se forskel. 

Præsentation af foreslået pumpe

Samling af tekniske informationer omkring den foreslåede pumpe skaber hurtigt overblik

 Installatøren får produktinformationerne ved hånden i det øjeblik han skal bruge dem – og får de rette informationer på det rette tidspunkt

Når installatøren får præsenteret hvilken pumpe han skal udskifte til, kan han samtidig se alle de tekniske specifikationer han har behov for. Derved slipper han for at finde dem frem, eller bruge tid på at ringe til en grossist. 

For at skabe mere loyalitet til Grundfos gives der ingen informationer omkring den gamle pumpe. Dette er for ikke at give installatøren mulighed for at skifte den gamle pumpe ud med en ny af samme model – som ofte sker i dag.

Værktøjsliste

Huskeliste med det rigtige værktøj hjælper installatøren i en travl hverdag

Ved brug af data fra Grundfos pumpen kan appen give installatøren et overblik over hvilke værktøjer, der ofte bruges i forbindelse med installation af pumpen. Det er muligt at sætte flueben ud fra hvert værktøj, så installatøren hurtigt kan gennemgå hvilke værktøjer, der er til stede og hvilke værktøjer, der mangler for at udføre opgaven.

Hvordan kan installatørerne skabe en god kundeoplevelse, ved at gøre dét ekstra som kunden måske ikke lige havde forventet - som huskes?

Årlig besparelse

Installatøren kan fortælle den årlige besparelse til kunden

 Installatøren kan give en bedre service, fordi han hurtigt kan se hvor meget kunden sparer – en beregning som han ofte ikke kan nå fordi han har travlt, men som kunderne elsker og husker ham for

Når appen har fundet den nye pumpe, kan installatøren trykke på ‘Calculation’ i menuen og se hvor meget kunden kan forvente at spare om året efter udskiftningen. Desuden har han mulighed for at downloade dokumentet og printe det ud til kunden. Vores research viser, at denne lille ekstra service gør kunderne ekstra glade – og en øget loyalitet kan opstå. 

Ved at opbevare data i en database på kwh forbruget på de forskellige pumper –  kan appen trække disse data fra hinanden og beregne den årlige besparelse ud fra laveste og dyreste pris på  el-markedet i Danmark.  

Eks.

 100kwh – 50kwh= 50kwh * 2,4kr = 120 kr

Hvordan integrerer vi Grundfos Academy som en naturlig del af installatørens hverdag?

Installationsvideo

Installatøren kan i menuen få hjælp med opsætningen med det samme, via pumperelateret indhold fra Grundfos Academy

Installatøren lærer mere omkring Grundfos produkter, fordi materialet er let tilgængeligt og han ved, at han belønnes for indsatsen igennem Grundfos win and earn

Skulle der opstå tvivl omkring håndteringen af pumpen, kan installatøren se videoer omkring pumpen, ved at klikke på ‘installation’ i menuen i toppen. Videoerne der vises stammer fra Grundfos Academy. På den måde integreres Grundfos Academy som en naturlig del af hverdagen, fordi  videoerne er så let tilgængelige – og hjælper installatøren nu og her. 

 Ved videoens afslutning motiveres installatøren til at bruge sin nye viden og optjene point i Grundfos Academy. 

Vores brugertest viste at videoerne på nuværende tidspunkt var for lange til at installatøren gad se dem i arbejdstiden. Vi forslog derfor Grundfos at lave videoerne korte og præcise og omhandle håndtering af pumpen i dagligdagen. På den måde vil installatørene benytte sig af videoerne i dagligdagen. 

Hvordan skaber vi loyalitet og motiverer installatørerne til at lære mere om Grundfos produkter?

Få certificeringdiplomer fra Grundfos, ved at installere Grundfos pumper korrekt og benytte Grundfos  Academy

Med en certificeringen fra Grundfos står installatøren stærkere på arbejdsmarkedet - især for de ufaglært installatører

En loyal installatør belønnes med diplomer fra Grundfos på specifikke produkter. Diplomerne dannes ud fra en opbygget viden omkring den enkelte pumpe med optjening af point i Academy, samt antallet af korrekt installeret pumper.  Vi har forslået Grundfos at udvikle en teknologi der automatisk kan registrere når en pumpe er korrekt installeret. 

De forskellige diplomer som installatøren har erhvervet sig, er mulige at downloade, og de kan dermed bruges overfor en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Hvis det er muligt at skabe prestige omkring Grundfos diplomerne på arbejdsmarkedet, vil denne del være med til at øge loyalitetsniveaet hos installatørerne yderligere, da disse diplomer vil få en stor værdi.

Certificerings-diplomer vil  kunne hjælpe ufaglært installatører i lande med lavt uddannelsesniveau til at stå stærkere på arbejdsmarkedet – fordi de derved kan differentiere sig fra sine konkurrenter. Derved vil denne gruppe kunne “købe sig til et eksamensbevis”, blot ved at benytte sig af Grundfos produkter. Og hvem ved – måske vil Grundfos have nemmere ved at komme ind på disse markeder på grund af dette. 

Find pumpe

Lagerstatus i nærmeste butik gør den nemt at vælge Grundfos selvom

For at skabe yderligere loyalitet blandt installatørerne, er det muligt for installatøren at finde de nærmeste forhandlere, der har pumpen på lager. Dette er for at minimere risikoen for at installatøren anvender en anden pumpe.

 

Løser flere problemstillinger i én app

Via appen får installatøren en lettere hverdag og motiveres til at lære nyt, fordi han belønnes med præmier og optjener certificeringer

 De mange funktioner i appen hjælper installatøren i hverdagen og installatøren motiveres til at udvise loyalitet fordi: Han får hjælp til at løse sine daglige opgaver, får præmier ved at vælge Grundfos produkter og lære nyt – samtidig med at certificeringen fra Grundfos stiller ham stærkere på arbejdsmarkedet. 

Men kunne Grundfos lide konceptet?

“I har med jeres koncept formået at lave elementer vi direkte kan gå hjem og implementere – og samtidig åbnet vores øjne for hvordan kunstig intelligens kan løse en af vores store udfordringer – at gøre pumpekonvertering mere overkommelig for installatørerne.”

– Grundfos

Installers tool er en innovativ app som:

  1. Gør skiftet mellem forskellige typer pumper nemt via kunstig intelligens
  2. Hjælper installatøren med at yde en mindeværdig kundeoplevelse overfor deres kunder
  3. Gør Grundfos’ undervisningplatform Grundfos Academy  mere relevant og anvendelig i installatørens dagligdag
  4. Motivere læringen ved hjælp af præmier og certificeringer

Med andre ord er appen en win win situation for både installatørerne og Grundfos

Flere cases

På udkig efter en ny medarbejder?

Marie Brøndum Hansen

Marie Brøndum Hansen

Multimediedesigner på udkig efter en digital arbejdsplads.
Mangler du en ambitiøs blæksprutte drevet af sin passion?